Home-p1-728×90

Паста със спанак и сметана

Продукти:

500 г спанак
250 г паста (тортелини, талятели, пене) 
200 мл вермут
250 мл растителна готварска сметана
2 глави кромид
20 мл зехтин
1 щипка настъргано индийско орехче
млян черен пипер на вкус
сол на вкус

Приготвяне:

Загрейте зехтина и в него до златисто запържете нарязания на ситно кромид. Сипете вермута и сметаната. Овкусете с подправките и оставете да поври на тих огън няколко минути, докато започне да се сгъстява. Прибавете нарязания спанак и изчакайте да омекне. Отделно сварете пастата според указанията на опаковката, отцедете я и я прибавете към сметановия сос и спанака. По желание порциите може да поръсите с настъргано сирене „Пармезан“.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *