Home-p1-970×90

Пълнена кисела зелка

Изчиства се от омекналите листа една средно голяма зелка, след което се издълбава с остър нож, като се внимава да се запази формата й. 

Нарязва се на хапки 300 г свинско месо и се изпържва с 2-3 супени лъжици мас и 1 ситно нарязана глава лук, подправя се със сол, чер и червен пипер.

Напълва се зелката, завързва се грижливо с конци и се слага в тенджера, в коят опредварително са сгорещени 4-5 супени лъжици мас. Налива се 1 чаша гореща вода. Захлупва се ястието и се оставя дасе здушва на тих огън, като на всеки 10-20 минути се полива със соса, в който ври.

Към края се прибавя 1 пълна супена лъжица доматена салца. Когато зелката е вече готова, изважда се внимателно в чиния, освобождава се от конците, залива се със соса, в който се е варила, и се нарязва с много остър нож на резени като диня.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *