Братът на убития Тодор: У нас все не достигат доказателства

В България все не достигат доказателства за престъпления и все има убийци навън. Това каза в предаването „Тази сутрин” братът на убития Тодор от Враца – Ивайло Йорданов.

Той нарече пускането на свобода на обвинените за убийството братя Иван и Десислав Дамянови под парична гаранция от по 2000 лева „наръчник за убиване”, който дава правосъдието.

„Ако някой си е набелязал жертва, вече знае какво да прави. Няколко обиди, риташ автомобила, при саморазправата трябва да го оставиш да ти нанесе 1-2 удара поне, за да имаш после оправдание, след което си приготвяш 2000 лева, един адвокат и всичко отминава. Убитият – убит, другите – на свобода”, коментира Ивайло. 

По думите му законът позволява на брат му да излезе с бокс от колата. „Трябва да има средство да се защити, след като тази кавга може да прерасне, и е прераснала в бой”, подчерта той.

„Много хора носят бокс, той не е излязъл да ги убива, а да се защитава”, каза Ивайло.

Ивайло подчерта, че брат му не е бил агресивен и не го е виждал да се кара с хора.

Той помагаше на по-малки деца, на приют за кученца. Беше отдаден на обществото, изтъкна той.

„Причина ще излезе, но съм убеден, че това се е случило в следствие на боя. И инфаркт да е, те са довели до това убийство”, изтъкна Ивайло.

Да биеш куче на улицата, влизаш в затвора, да биеш човек и да има настъпила смърт – срещу 2000 лева излизаш на свобода”, каза от Враца бащата на починалото момче.

Близките на Тодор са на мнение, че братята е трябвало да бъдат задържани поне докато излезе експертизата по случая. Те се опасяват, че обвинените може да напуснат страната.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *