С две торти благоевградски танцьори празнуваха рожден ден, първата ентусиастка пристигна от Лондон

С две торти празнуваха 4-ия рожден ден на благоевградско танцово студио малките балеринки и ентусиастите, които в извънработно време учат тънкостите на българските народни танци при хореографа Красимира Митова. Хлапетата от студиото по класически балет първи отбелязаха празника с весело парти, на което пренебрегнаха всички правила за препоръчителен хранителен режим и се отдадоха на удоволствието да опустошат до последната троха вкусната торта с внушителни размери. Излишните калории пъргавите балеринки бързо стопиха с танци.

В надиграване пък превърнаха сбирката по случай четвъртата годишнина от учредяването на клуба по народни танци лекари, учители, зъболекари, бизнесдами – хора с различни професии, обединени от любовта към фолклора ни. Специално за купона в Благоевград от Лондон пристигна Евгения Митова, записана под номер едно при учредяването на групата. От две години тя живее в английската столица, но при всяка възможност и връщане у дома се включва в изявите на колегите си.

Единствената участничка, която хапна от двете торти на двете партита, бе 7-годишната Божана, дъщеричка на хореографа, която еднакво добре се справя и с класическия балет, и с фолклорните танци.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *