Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Мусака с гъби

Продукти:

300 г кайма
1/2 кг картофи
2 с. л. олио

1 голям морков
1 буркан дребни гъби
4 с. л. доматено пюре или сок
млян черен пипер на вкус
1 с. л. червен пипер
сол на вкус

За заливката: 

1 кофичка кисело мляко
4 яйца
150 г кашкавал

Приготвяне:
Запържете каймата в загрятото олио и прибавете ситно нарязаните морков, картофи и гъби, доматеното пюре или сок, червения и черния пипер, и солта. Сипете сместа в тавичка и я залейте като обикновена мусака с малко вода. Сложете я да се пече в умерена фурна. Щом водата изври, залейте мусаката с разбитите яйца, млякото и кашкавала. Печете до порозовяване на заливката. 

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *