С тези афродизиаци ще разпалите страстите в леглото

Забързаното ежедневие, стресът, вредните навици, здравословното състояние… Всичко това оказва влияние върху либидото ни. Най-доброто, което може да направите при понижено сексуално желание е да намалите стреса, да се отдавате по-често на релаксиращи терапии и да приемате следващите афродизиаци.

Сурови какаови зърна
Счуканите сурови какаови зърна са вкусна и полезна храна, не само за вашите диетични дни. Те са един натурален афродизиак, който ви съветваме да консумирате по-често. Какаовите зърна са богати на анандамид, който е известен като „молекула на блаженството“.
Също така изобилстват от магнезий, фосфор, антиоксиданти и аргинин, като последният подобрява кръвопотока към гениталиите и затова повишава и либидото. И не на последно място, какаовите зърна съдържат фенилетиламин, който е известен като „любовен химикал“, спомагащ за освобождаване на допамин в мозъка по време на секс.

Сминдух
Друг вкусен начин за стимулиране на либидото е семето на това растение. Сминдухът се е използвал като афродизиак от древните народи в Рим, Египет и Гърция. Вкусът му е приятен, нетипичен.
Освен че увеличава желанието за любов, тази подправка насърчава здравето на гърдите и подобрява производството на мляко при кърмещи жени. Ключът е в неговите фитоестрогени.
Някои казват, че тази естествена добавка може да увеличи размера на гърдите. Дали е така не е ясно, но едно е сигурно – с него ще повишите либидото си.

Пикантни и сгряващи подправки
Според Аюрведа практиката за повишаване на либидото и метаболизма е важно в менюто си да добавим подправки, които увеличават топлината на тялото ни. Канела, джинджифил и индийско орехче са затоплящи подправки, които увеличават притока на кръв в коремната и тазовата област.

Има много и различни начини да ги добавите към ежедневното си хранене. Също така тези подправки спомагат за увеличаване на естественото овлажняване на вагината и засилват сексуалното удоволствие.

Шатавари
Билка, която е използвана в продължение на хилядолетия за стимулиране на женското здраве. В Индия я наричат тоник на младостта. Шатавари укрепва и тонизира репродуктивната система, намалява дисбаланса по време на менструацията и менопаузата. Смята се, че тя може да повиши желанието за секс при жените и да им даде издръжливост за дълги часове на ласки.

Фурми
Сладки, сочни плодове, които в арабските култури в продължение на векове са били консумирани като афродизиак, комбинирани с мляко и канела. Фурмите са богати на фибри и много важни хранителни вещества, витамини и минерали.

Шиладжит
Практикуващите аюрведа използват тази добавка в продължение на хилядолетия за афродизиак и лечение на безплодие и при двата пола. Шиладжит е познат и още като мумио. С негова помощ ще подобрите вашата физическа издръжливост и сексуална активност. Може да го намерите под формата на хранителна добавка.
Източник: az-jenata

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *