Леонардо Ди Каприо най-накрая с „Оскар“

Цял свят тръпнеше в очакване на връчването на 88-ите награди Оскар. Церемонията започна в 3:30 ч. сутринта наше време. Водещ на събитието беше Крис Рок, който забавляваше гостите и зрителите по един изтънчен начин, присъщ за червения килим, по който минават най-големите имена в киното. 
 

Най-обсъжданият въпрос и тази година беше дали Леонардо ди Каприо най-накрая ще грабне мечтания Оскар или и тази година наградата ще му се изплъзне. И отговорът беше напълно очакван – Ди Каприо взе „Оскар“ за главна мъжка роля – ролята на трапера Хю Глас в „Завръщането“.Режисьорът на филма Алехандро Иняриту също грабна награда – за режисурата на „Завръщането“. 

В речта си Ди Каприо обърна внимание на глобалното затопляне, като поясни, че филмът „Завръщането“ е символ на отношенията между човека и природата и затова трябва да подкрепим световните политически лидери и да ги окуражим да се борят за опазване на природата. 

Блестящата игра на Марк Рейланс във филма на Стивън Спилбърг „Мостът на шпионите“ му донесе „Оскар“ за поддържаща мъжка роля. 

 

Бри Ларсън спечели „Оскар“ за най-добра женска роля за „Стая“. Шведската актриса Алисия Викандер е най-добра в поддържаща роля за филма „Момичето от Дания“.
 
За най-добър филм се състезаваха „Големият залог“ (The Big Short) на Адам Маккей, „Мостът на шпионите“ на Стивън Спилбърг, „Бруклин“ на Джон Краули, „Лудият Макс: Пътят на яростта“ на Джордж Милър, „Марсианецът“ на Ридли Скот, Стаята“ на Лени Ейбрахамсън, „Спотлайт“ на Том Макарти и „Завръщането“ на миналогодишния победител Алехандро Гонзалес Иняриту, който отново е номиниран и за режисура. Победител стана „Спотлайт“ на Том Маккарти, който разказва за разкритията на няколко журналисти за сексуално насилие, извършено от католически свещеници.

Източник:actualno.com

 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *