Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Сос за риба

Продукти:

2 жълтъка
1/2 ч.л. горчица
1 скилидка чесън
1 с.л. ситно нарязан лук
1 ч.л. ситно нарязан магданоз
2 с.л. ситно нарязани кисели краставички
2 к.ч. олио
1/2 сок от лимон
2 ч.л. оцет
сол 
черен пипер

Приготвяне:

Посоляваме жълтъците и ги разбиваме с олиото на гъста майонеза. Добавяме горчицата, лимоновия сок и оцета. Разбъркваме и добавяме лука, киселите краставички, чесъна, магданоза и поръсваме с черен пипер. Разбъркваме всичко добре и заливаме пържената или изпечена риба. 

Този сос може да се ползва и за месо.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *