Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Белтъчен кекс

Продукти за 10 порции: 125 г краве масло, 4 яйца, 1 ½ чаени чашки пудра захар, 1 чаена чаша прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер, 2 ½ чаени чаши брашно, 5 ябълки, ½ пакетче канела, орехови ядки, ванилия и бисквитени трохи

Маслото се разбива до пухкавост с 1 чаша пудра захар. Прибавят се постепенно жълтъците, прясното мляко, брашното, бакпулверът и накрая разбитите на сняг два от белтъците и ванилията. Тестото се изсипва в кексова форма. Отгоре се поставя смес от настърганите ябълки, бисквитите, орехите и канелата. Печете в умерена фурна.

Готовият кекс се покрива с останалите белтъци, разбити с ½ чаена чаша захар. Допича се при ниска температура.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *