13-г. девойка се качи в колата на непознат, извергът я изнасили, докато й говори: Това ще бъде трудно за теб, няма проблем, плачи…

Алишия Козакевич била едва на 13 години, когато напуснала родното си американско градче Питсбърг, Пенсилвания, за да се срещне непознат мъж. Двамата се запознали онлайн, но реалната им среща се превърнала в кошмар, пише BBC. Днес Алишия вече е на 27. След ужаса, който е преживяла, тя решила, че мисията на живота й е да предпази други деца от това, което е претърпяла. Ето какво разказва тя самата:

„Нова година винаги е бил голям празник за нашето семейство. Никога няма да забравя нощта, в която посрещахме 2002 година. Майка ми бе приготвила обилна вечеря, вкъщи бяхме всички – аз, мама, татко, баба, брат ми и приятелката му. Тогава бях просто Алишия. Някъде между основното ястие и десерта казах на майка ми, че ме боли коремът и излъгах, че отивам да си легна. Това, което направих обаче бе да се измъкна от вкъщи, за да се срещна с човек, когото смятах за свой приятел.

По принцип не бях такова дете – страхувах се от тъмното и студеното и никога не излизах навън без придружител.

Спомням си как вървях сама по заледените улици – нямаше никой навън и градът бе пуст. Тишината ме плашеше. Тогава гласчето в мен, моята интуиция, ми каза „Алишия, какво правиш? Опасно е, трябва да се върнеш вкъщи…“

Обърнах се и тръгнах в обратната посока, когато чух някой да вика името ми. Следващото нещо, което си спомням бе как пътувам в колата на непознат мъж и се страхувах за живота си.

До този момент детството ми бе чудесно, прекарвах повече време вкъщи с майка си. По-големият ми брат ме научи да работя с компютър и така навлязох във виртуалното пространство. Използвах го, за да играя на игри, моите родители ме бяха предупредили за опасностите, които се крият в интернет. Постепенно обаче всички мои връстници също се появиха онлайн.

Така срещнах момче, за което смятах, че е на моята възраст. Имахме сходни интереси, говорихме си постоянно, споделях му. Той бе човекът, който ме отвлече в новогодишната нощ.

Когато ме срещна на улицата, грабна ръката ми и ме прибра в колата. Каза ми да не се съпротивлявам. За момент помислих, че само ще се разходим наоколо, но сгреших. Следях пътните знаци и сградите, за да мога да извикам помощ, ако имам такава възможност.

Нямам думи, с които да обясня страха и терора, които този човек ми причини. Шофираше над 5 часа, напуснахме родния ми щат Пенсилвания и стигнахме до Вирджиния, когато колата най-после спря. Извади ме от колата и ме завлече в къщата си. Затвори ме в мазето и започна да ме съблича. Тогава ме погледна и каза „Това ще бъде трудно за теб. Няма проблем. Плачи.“

После ме заведе в спалнята, където ми сложи кучешки нашийник и ме изнасили. Многократно. Пребиваше ме и ме изнасилваше в продължение на 4 дни. На четвъртия ми каза „Запознах да те харесвам прекалено много. Тази вечер ще излезем на разходка.“

Мислех си, че това е краят, че ще ме убие и никой няма да знае какво се е случило с мен. Спомнях си за родителите си, за хубавите моменти с тях, молих се да се случи чудо, но не вярвах в него. Започнах да приемам смъртта си.

Докато бях потънала в тези мисли, чух сирени и разбиване на врата. Агент на ФБР нахлу в спалнята и залови мъжа, други дойдоха до мен и махнаха нашийника ми. Освободиха ме. Дадоха ми шанс за втори живот!“

Изнасилвачът Скот Тайри получил 19 години затвор за блудството, което извършил с невръстното момиче. Алишия пък посветила живота си на борба срещу хора като него.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *