Home-p1-728×90

Крем Брюле

Необходими продукти
5 жълтъка
4 с.л. захар + още малко за карамелизиране
500 мл сметана неподсладена
1 ч.л. ванилов екстрат
Приготвяне
Фурната се загрява до 150 градуса. През това време жълтъците се разбиват със захарта до бяло.
Сметаната се загрява (почти до кипване) и заедно с ванилията постепенно се прибавя към разбитите жълтъци при непрекъснато разбъркване.
Сместа се разпределя до средата на 6 огнеупорни купички (всяка с вместимост около 125 мл).
Формичките се слагат в дълбока тава. В тавата се налива топла вода до средата на формичките. По този начин кремът брюле ще се изпече добре.
По време на печене, водата не трябва да завира.
Крем брюлето се пече докато стане като желе и отгоре – с карамелен цвят. (около 40 минути, но наблюдавайте фурната)
Кремът се охлажда и се оставя в хладилник за 2-3 часа.
Преди да се сервира се изсипва малко захар във всяка купичка ( около 1 ч.л.) и се карамелизира с газова горелка.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *