Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Телешки език в гъбен сос

Необходими продукти:

телешки език около 1 кг

1 глава лук

1 морков

1 дафинов лист

черен пипер и сол на вкус

1 щипка лют пипер

За соса:

300 г пресни гъби

1 средна глава лук

1 ч. ч. червено вино

1/3 ч. ч. вода

1/2 ч. л. брашно

сол и черен пипер на вкус

сушен чесън

олио

Начин на приготвяне:

Сварете езика с лука, моркова и подправките. Нарежете ситно лука, гъбите на филии. Загрейте олио, запържете лука, прибавете гъбите. Добавете брашното, залейте с виното и водата, сол, пипер и чесън. Сложете в тава езика, залейте го със соса и печете в загрята до 220 градуса фурна за 10 минути.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *