Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Карамелизирани мандарини

Необходими продукти:

1 ч. ч. захар

12 мандарини

4 с. л. ситно нарязани фъстъци

2 щипки канела

2 с. л. портокалов ликьор

Начин на приготвяне:

Обелете мандарините и ги запържете на слаб огън. Прибавете захарта и бъркайте внимателно, докато се разтопи напълно.

Залейте с 300 мл вода и продължете да бърката до пълното разтваряне на захарта.

Нарежете кората на мандарините и ги прибавете в тигана, добавете канелата и гответе още 5 минути. Отнемете от огъня и залейте с ликьора. Оставете да се охладят, покрийте ги с фолио и ги оставете в хладилника за 5 часа. Преди сервиране поръсете с фъстъци.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *