Запечен карфиол

Необходими продукти:

4-5 глави карфиол

сол на вкус

2 глави лук

80 г масло

100 г брашно

1 л соево мляко

черен пипер на вкус

щипка индийско орехче

400 г соево сирене

маргарин за намазване

Начин на приготвяне:

Намаслете тава. Разделете карфиола на цветчета и ги сварете за 5 минути в подсолена вода. Загрейте фурната до 200 градуса, нарежете лука и го запържете. Прибавете брашното и оставете да се задуши. Прибавете половината от бульона на карфиола и бъркайте 10 минути. Прибавете млякото и подправете. С получената смес залейтек арфиола и печете около 20-25 минути.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *