Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Агнешко със зеленчуци

Необходими продукти:

1 кг агнешко месо

2 глави лук

2 моркова

зеленчуци по избор – картофи, домати, патладжани, чушки, брюкселско зеле

1 ч. ч. сухо бяло вино

1 ч. ч. месен бульон

1 глава чесън

черен пипер, сол, мащерка, риган, червен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на порционни парчета и ги накиснете за 1 час във вода. Подсуете и запържете агнешкото. Нарежете зеленчуците и ги прибавете към месото, като подправите на вкус и залеете с виното и бульона. Нарежете чесъна на ситно и го добавете. Покрийте с капак, задушете за 15 минути и запечете в загрята до 200 градуса фурна за 2 часа, като периодично заливате месото с бульона.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *