Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Бананови палачинки

Продукти: 

300 мл вода
130 г брашно
2 ч. л. захар
1 банан
1 яйце
1 щипка сол

Приготвяне:

В голяма купа се пресява брашното със солта, като по средата се оформя кладенче. Яйцето се счупва и се пуска в кладенчето. Сипва се малко вода. С тел за разбиване се обърква яйцето и водата и постепенно се привлича брашното отстрани, като същевременно се долива вода, докато се получи палачинково тесто. Бананът се пасира и се добавя към тестото. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. Оставя се настрани за 30 минути (това ще помогне на изпържените палачинки да станат по-леки. Тиганът се поставя на котлона и щом се нагорещи, леко се намазва с малко олио. Сипват се 2 и 1/2 с. л. от тестото. Тиганът се разклаща, така че тестото да се разнесе равномерно по дъното. Връща се на котлона и палачинката се пържи 1 минута. Обръщаме палачинката и пържим и от другата страна до златистокафяво. Готовите бананови палачинки се поднасят топли с течен шоколад.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *