Home-p1-970×90

Джуркан боб

Необходими Продукти

боб – 500 г

лук – 200 г кромид

сол – 15 г сол

моркови – 2 броя

джоджен – 20 г сушен

магданоз – 15 г сушен

олио – 200 мл

червен пипер – 1 – 2 ч.л.

Накиснете боба от предната вечер в студена вода. На сутринта сменете вода, сложете го да заври и го варете 15 минути. Водата пак се сменя и се прибавят изчистените и нарязани ситно лук и моркови.

След като бобът е сварен, се посолява, отцежда се и докато е топъл, се мачка на каша с вилица или друг прибор. Разбърква се с олиото, червения пипер и се подправя с джоджен и магданоз.

Ястието става още по-хубаво ако се поръси със сух пържен лук.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *