Президентският брат Румен Плевнелиев вдига 3-етажна къща в „Бялата висота“

Бизнесделата на президентския брат Румен Плевнелиев видимо вървят доста успешно, тъй като започва поредно строителство в Благоевград. Той ще строи жилищна сграда с височина 10 метра, отговарящи на 3 етажа, в жк „Бялата висота”. Към кооперацията ще има и 3 сглобяеми модулни гаража. Заявлението на Румен Плевнелиев за строителство е входирано в община Благоевград през януари т. г. и вече е одобрено от Общинския експертен съвет по устройство на територията.

Преди година атомният инженер Румен Плевнелиев построи автомивка в Благоевград и обясни, че го прави с парите, които спечелил в Австралия, където работи от 2008 г. В автомивката Плевнелиев инвестира 50 000 евро за терена и още 150 000 евро за строителството й заедно с подземната инфраструктура.

Според президентския брат автомивката той направил, за да осигури работа на синовете си – 24-годишния Станислав и 28-годишния Андрей.

Румен Плевнелиев е на 57 г. и има още доста апартаменти в София,

Гоце Делчев, Пловдив, Тетевен и Благоевград, като само в столицата притежава най-малко 7 жилища, офиси и парцели. Едно от софийските му жилища стана известно през 2013 г. Тогава апартаментът на ул. „Рачо Петров-Казанджията“, на метри от президентския „Резиденшъл парк София“, но извън комплекса, бе изтарашен от нагли обирджии.
Във връзка с тази кражба стана ясно, че преди това бизнесменът имал апартамент в комплекса, продаден му от „Резиденшъл парк София“, но го продал през 2008 г.

Миналото лято Румен Плевнелиев продаде на безработен благоевградчанин две от фирмите си. Той и жена му Петя прехвърлиха дружествените си дялове от фирмите „Еклесиаст-46” ООД и „Еклесиаст-2010“ ООД на 32-годишния Тодор Михалков.

В момента в Търговския регистър срещу името на Румен Плевнелиев излизат само фирмите „РП-Къмпани“ ООД, „РВ системи“ ООД и ЕТ „Румен Плевнелиев“. Последната фирма бизнесменът е регистрирал през 2010 г., по-интересни са обаче дружествата с ограничена отговорност.

„РП-Къмпани“ ООД, която е с предмет на дейност изграждане и ремонт на автоматични поливни системи, търговия със строителни материали и автомобили втора употреба, покупка и продажба на недвижими имоти с цел продажба и даване под наем и др., е с капитал от 100 лв., от които Румен Плевнелиев и съпругата му Петя са внесли по 25 лв., а синът им Андрей – 50 лв.

„РВ системи“ ООД е с капитал само от 50 лв. и преди седмица тя е претърпяла промяна. На 11 април т. г. едноличният собственик на капитала Станислав Плевнелиев е разпродал дяловете си във фирмата на родителите си и на 25-годишната благоевградчанка Яна Колева Благоева. От седмица баща му има дялове в тази фирма за 13 лв., майка му – за 12 лв., а Яна държи контролния пакет срещу 25 лв. и се води управител на фирмата. Така излиза, че срещу 38 лв., колкото са дяловете му в двете ООД-та, и припечеленото за 6 г. в Австралия

Румен Плевнелиев е успял да завърти един доста успешен бизнес, позволяващ му всяка година да инвестира в някой от българските градове.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *