ВАЖНО ЗА ШОФЬОРИТЕ! Спират камионите над 12 тона за Великден и Гергьовден

В дните с интензивен трафик около почивните дни за Великден и Гергьовден ще бъде ограничено движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътни направления, съобщават от пътната агенция. Целта е повишаване на безопасността при пътуване, увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура и спокойно пътуване за шофьорите на леки автомобили, които са много повече по празниците. Очаква се натоварено да бъде движението на изходите на София, по автомагистралите „Тракия“, „Хемус“ и „Струма“ и път I-1 (Е-79) София – Кулата. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 28 април – четвъртък, последният работен ден преди четирите почивни дни около Великден, между 16 ч и 20 ч, ще бъде ограничено движението на МПС над 12 т по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

Автомагистралите
път I-1 Видин – Ботевград;
път I-1 Благоевград – ГКПП „Кулата“;
път I-4 п. в. „Коритна“ – Велико Търново – Шумен;
път I-5 Русе – Велико Търново;
път I-8 ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“;
път I-9 Дуранкулак – Варна – Бургас;
път II-18 Околовръстен път София;
път II-19 Симитли – Гоце Делчев;
път II-86 Пловдив – Смолян;
път II-99 Бургас – Царево.

Движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т по същите пътища ще бъде ограничено и в последния почивен ден – 2 май (понеделник), от 14 ч до 20 ч
Същата организация при движението за камионите над 12 т ще бъде въведена и в последния работен ден преди Гергьовден – 5 май (четвъртък), и в последния почивен ден 8 май (неделя).

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *