Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Агнешка курбан чорба

Необходими продукти

агнешко месо – 1 кг

агнешки дреболии – 250 грама

лук – 1 – 2 глави кромид

люти чушки – 3 – 4 броя

масло – 70 г краве

яйца – 1 брой

магданоз – 1 връзка

сол

джоджен – на вкус

брашно

олио

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на парченца, измийте и подсушете агнешките дреболии, след което накълцайте и тях.

В тенджера залейте месото и дреболиите с гореща вода и ги сложете да се варят. Периодично отстранявайте образувалата се пяна.

Накълцайте лука и лютите чушки на ситно и ги прибавете към супата.

В тиган сложете маслото и малко олио и запържете брашното до леко златисто. Прибавете малко от бульона, размийте го, след което прибавете към чорбата.

Долейте ако е нужно още гореща вода и оставете да се вари няколко минути.

Застройте курбан-чорбата с разбитото яйце, което трябва да се пресече. Свалете от огъня, поръсва се със ситно нарязаните джоджен и магданоз и се поднася

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *