Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Постна спаначена супа

Продукти:
 
1 с. л. олио
1 глава кромид лук
2 моркова
250 г пресен спанак или 250 г замразен спанак
1,5 л вода
80 г (1/3 ч. ч.) ориз
сол
смлян черен пипер 
джоджен
лимонов сок
 
Приготвяне:

Лукът се обелва и нарязва на ситно. Задушава се до омекване в олиото и водата. Прибавят се обелените и нарязани на шайби моркови. Задушава се още 5-8 минути до омекване на морковите. Междувременно спанакът се почиства, измива и накълцва на дребно (замразеният не се размразява). Към омекналите зеленчуци се прибавя спанакът и се сипва водата.
Постната супа се вари 5-8 минути. Добавя се оризът и супата се посолява на вкус. Вари се до готовност на ориза около 10-12 минути. Овкусява се с черен пипер и джоджен на вкус. 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *