Home-p1-728×90

Крем супа от тиква и бекон

Необходими продукти:

50 мл зехтин

1 глава лук

250 г бекон

500 г меката част от тиква

2 моркова

750 мл зеленчуков бульон

сол на вкус

черен пипер

За сервиране:

125 г пушен бекон

кисело мляко или сметана

Начин на приготвяне:

Нарежете лука и морковите на средно, а бекона на ситно. Загрейте зехтин в тенджера и запържете лука и бекона до златисто. Прибавете морковите и ги запържете 1-2 минути. Добавете нарязаната на кубчета тиква и залейте с бульона, оставете да кипне 20 минути. През това време нарежете пушения бекон на тънки сламки и ги запържете, докато станат хрупкави. Пасирайте готовата супа, подправете със сол и черен пипер. При сервиране поръсете бекона и прибавете кисело мляко или сметана на вкус.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *