Банички по индийски

Необходими продукти:

1 пакет по-дебели кори /на сач/ може и домашни, ако ви се точат

За пълнежа:

3 бр. сварени картофи

2 глави лук

1 бр. червена пиперка

1 к. ч. сварен грах

5-6 с. л. олио

1 ч. л. къри

1 ч. л. кимион

1 к. л. черен пипер

1 ч. л. сол

За панировката

1 бр. яйце

1 к. ч. прясно мляко

2 с. л. олио

1 ч. ч. галета

Начин на приготвяне:

В тиган загряваме олиото. Запържваме рендосания лук, нарязаните на кубчета картофи и червената пиперка, добавяме и граха. Разбъркваме и малко преди да свалим от котлона,добавяме подправките – къри, кимион, черен пипер и сол. Нарязваме корите на малки правоъгълници 20Х15 см. Слагаме във всяка кора по 1-2 с. л. плънка и завиваме като плик, докато свършат корите и плънката. Така приготвените пликове потапяме в сместа за паниране яйце, прясно мляко и олио овалваме в галетата и запържваме в силно нагорещено олио до зачервяване. Стават страшно вкусни.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *