Черен петък на пътя, трима загинаха

Няколко много тежки пътни инцидента станаха по пътищата на страната днес. Общо трима души намериха смъртта си, а няколко бяха ранени, сред тях и дете. Черната статистика отброй първата жертва още в ранните часове на деня, когато в 4.30 часа сутринта лек автомобил се заби в автобус край Симитли. При сблъсъка шофьорът на лекия автомобил „Фолксваген Голф” загина на място. Пострадали пътници от връщащия се от Гърция автобус нямаше. Автомобилът, навлязъл в насрещната лента и блъснал се в предната лява част на автобуса, бе размазан до неузнаваемост.

Минути след 10 часа на пътя Русе – Бяла се сблъскаха ТИР и лек автомобил „Хонда”. При инцидента пострадаха двама души. Шофьорът на турския ТИР Сезгин разказа, че е потеглил на път, след като си е починал на паркинг. Той се е прибирал към Турция. Точно преди жп надлеза, преди кръстовището, което разделя пътищата от Бяла за Велико Търново и за София, обаче видял неравности на пътя и се е опитал да ги избегне, при което е изгубил управление над камиона и е навлязъл в насрещната лента. Там се е ударил челно в леката кола, която е пътувала от Велико Търново за Букурещ. От удара най-тежко пострада 40-годишната шофьорка на автомобила, която е била вадена близо час от пожарникари и полицаи от купето. Наложило се е да се режат смачканите до неузнаваемост ламарини. Жената е с политравма, в тежко състояние и бе откарана от „Спешна помощ“ в болницата в Русе. 39-годишният й спътник е с комоцио, травма на главата и счупена ръка и също е в болница,пише БГНЕС.

Към 14.30 часа на автомагистрала „Тракия” самокатастрофира лека кола, следствие на което жена и дете пострадаха. И двамата бяха откарани в болница, но в района на катастрофата се образува задръстване. На автомагистрала „Марица” две коли се сблъскаха. За щастие този инцидент се размина без пострадали и жертви. Късмет обаче не са извадили мъж и жена, пътували във Врачанско. Към 15.30 часа на пътя Враца – Оряхово, 29-годишна жена, която е управлявала лек автомобил „Мерцедес”, е изгубила контрол над него. Автомобилът се е завъртял и е ударил странично движещата се в насрещното платно кола. От удара на място са загинали двамата пътници в „Мерцедес“-а – мъж на 30 години и жена на 25 години, ранена е и шофьорката, която е откарана в болница.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *