Определиха мача на орлетата с „Левски“ за рисков, не пускат феновете до 18 г. без придружител на ст. „Хр. Ботев“

Важният мач на ОФК „Пирин“ с „Левски“ бе определен за рисков от МВР, защото се очакват повече гостуващи запалянковци и има предпоставки за нарушаване на обществения ред. Заради късния начален час феновете под 18-годишна възраст могат да влизат на стадион „Христо Ботев“ само с пълнолетен придружител. Очаква се двубоя да охраняват минимум 50 полицаи.

„В контакт сме с колегите от столицата, но още нямаме окончателния брой на запалянковците, които пристигат от София”, коментира началникът на Охранителна полиция към І РУП – Благоевград гл. инспектор Асен Стойчев. „Имаме готовност да ангажираме достатъчно полицаи, но призоваваме агитките да не се поддават на провокации”, допълни той.

От друг ъгъл на привържениците по трибуните гледат в щаба на орлетата. „Надяваме се на едно рамо от зрителите за двубоя с „Левски“, победата в който може на 90 процента да ни отърве от баража за оставане в „А“ група”, заяви наставникът на орлетата Наджи Шенсой. „Не виждам какво е предимството на „Монтана“, че играят на свой терен с нас. Досега им гостувахме 2 пъти и завършихме наравно. Дори и да се озовем на бараж, не бива да робуваме на суеверия. Дразня се от приказките в Благоевград, че отборът е играл два пъти такъв мач и два пъти го е губил. Това е минало, сега в река Бистрица тече друга вода”, завърши в собствен стил Н. Шенсой.

Той може да разчита на халфовете Маркиньос и Костадин Дяков, както и на централния защитник Стилиян Николов, чиито наказания изтекоха. Вече е здрав и бразилецът Еденилсон Бергонси, ала все още не се намира в достатъчно добър игрови ритъм. Гостите са без прясно уволнения наставник Стойчо Стоев, раздялата с когото бе оповестена официално вчера.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *