ДРАМА! Абитуриент бере душа след инфекция при зъболекар! Четвърти ден чака кръв

Приятели на 19- годишния пловдивчанин Димо Райков молят за помощ хора, които са от кръвна група АB. Момчето е настанено в УМБАЛ „Свети Георги“ и спешно се нуждае от голямо количество кръвни продукти за извършването на животоспасяваща операция.

След интервенция при зъболекар, младежът получил тежка инфекция. Приет е по спешност в болницата, но за да му бъде направена операция се налага поне 12 души от сравнително рядката кръвна група АВ да станат кръводарители. Резус факторът може да е положителен или отрицателен. 

„Димо целият е посинял. Почти не може да говори. Вече се появяват и тромби, което е изключително опасно. Той вече  губи своя дух. Днес трябваше да празнува в училище, а прекара деня в страшни болки.  Намерихме дарители от други кръвни групи, но лекарите настояват за кръв от група АВ“ разказа пред „TNS“ съученичката му Зорница Захариева.

Димо е абитуриент в СОУ“Свети Климент Охридски“  в Пловдив.  Занимава се с фитнес и  помага на родителите си в техния земеделски бизнес. Приятелите му го определят като принципен и съвестен младеж.

„Изключителен приятел, който е помогнал на много хора. Молим всеки, който може да ни помогне да спасим нашия съученик“ призовават съучениците му.  

Телефоните, на които можете да се свържете с близките на Димо са 089 9583400, 0878 159978, 0879 040292.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *