Home-p1-970×90

Свежа салата

За салатата:

150 г спанак

1 средно голямо авокадо

20 г смлени бадеми (можете да ги заместите с орехи, тиквено семе или други семена и ядки по вкус)

20 г каперси

За соса:

20 мл студено пресован зехтин

1 скилидка чесън

1/3 лъжичка морска сол

7-8 зърна черен пипер

сока на половин лимон

 

Измийте добре спанака.
Нарежете спанака на ситно, а авокадото – на кубчета.

Смесете всички съставки за салатата в голяма купа.

В блендер разбийте съставките за соса, залейте с него салатата и разбъркайте добре.

Ако приготвяте салатата извън сезона на спанака, или имате съмнения относно неговия произход и съдържание на нитрати, може да го накиснете предварително в хладка вода с малко морска сол (оставете да престои около 15 минути).

Свежата салата с посочените продукти е за две порции.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *