Home-p1-728×90

Сос „Бешамел“

Продукти:

500 мл (2 ч. ч.) прясно мляко
1 дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
60 г краве масло
2 с. л. брашно
смлян бял пипер
сол 
лимонов сок

Приготвяне:

Млякото се кипва заедно с дафиновият лист и няколко зърна черен пипер. Прецежда се и се оставя настрани. Маслото се разтопява в средна тенджера. Поръсва се с брашното, което се запържва за кратко. Постепенно се сместа се разрежда с ароматизираното мляко, като се бърка непрекъснато.  Сосът се вари на слаб огън до сгъстяване, като се бърка непрекъснато. По желание се подправя с бял пипер, лимонов сок и сол на вкус.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *