Home-p1-970×90

Шоколадови топчета

Необходими продукти

300 г бисквити

100 г орехи

100 г масло

4 с.л. какао

100 г шоколад

150 мл. прясно мляко

1/2 ч.л. ванилия

40 г кокосови стърготини

40 г шоколадови пръчици

Начин на приготвяне

Прясното мляко (150 мл.) се изсипва в малка тенджерка и се поставя на котлона. Щом се сгорещи, към него се добавят маслото (100 г) и какаото (4 с.л.), и се бърка, докато се получи хомогенна смес. След това се добавя шоколадът (100 г), начупен на парченца и сместа се разбърква до пълното му разтваряне. Сместа се разбърква и се оставя леко да се охлади. Бисквитите (300 г) се натрошават на много дребни парченца и се добавят към шоколадовата смес, заедно с натрошените орехи (100 г) и ванилията (1/2 ч.л.). Всичко се разбърква и се оформя на топчета, които се овалват в кокосови стърготини (40 г) и шоколадови пръчици (40 г). Поставят се в хладилника да стегнат.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *