Таен архив с над 100 укрити преписки, 30 лични карти и шофьорски книжки и незаконно оръжие открити във вилата на инспектор Ст. Филипов в Лешко, в служебната му каса намериха 4 газови пистолета

Архив с около 100 незаведени преписки е открит във вилата на арестувания за чадър над сводника Марто Дебелия полицейски инспектор Стефан Филипов в село Лешко. Оригиналните жалби и обяснения, написани собственоръчно върху 1000 страници от граждани през последните 10 години, са били подредени тематично в папки. Укритите преписки най-вероятно са били изтъргувани от полицая в полза на онези, срещу които са били подавани. Сред тях има потрупана жалба от 2014 г. на жена, която се е оплакала, че била пребита и принудена да проституира от Марто Дебелия, като е бил приложен и снимков материал. Във вилата в Лешко са намерени над 30 лични карти и шофьорски книжки, най-вероятно загубени от собствениците, за които се предполага, че са използвани за теглене на бързи кредити.

„Тези преписки не са докладвани, те не съществуват нито за полицията, нито за прокуратурата. Тепърва ще се проверява целия таен архив, както и дали са използвани чуждите документи за самоличност за престъпно облагодателстване”, заяви районният прокурор на Благоевград Борислав Ковачки.

В къщата в Лешко разследващите са открили незаконна бойна пушка и пистолет.

Шокиращи подробности за полицаите-покровители на сводника Марто Дебелия четете в утрешния брой на вестник „Струма“.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *