Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Баница със спанак и сирене

Продукти: 

1 пакет кори за баница
600 г спанак
150 г сирене
50 мл олио
сол

Приготвяне:

Спанакът, ако е замразен се оставя да се размрази напълно, отцежда се добре. Пресният спанак се почиства, измива се и се отцежда добре. Задушава се с 2-3 с. л. олио, малко вода и сол, докато се изпари сокът и остане на мазнина. Върху всяка кора се поръсва задушения спанак, натрошеното сирене и мазнина. Първата кора се навива като охлюв и се нарежда в средата на намаслена тава. По същия начин се приготвят и останалите кори, като се редуват в кръг около охлюва, без да се притискат много. Отгоре се намазва с олио. Баницата се пече в предварително загрята фурна на 180 С докато се зачерви от всички страни. След като е готова се напръсква с малко вода и се завива с дебела кърпа за 15 минути.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *