Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Крем супа от карфиол с бекон

Продукти:

400 г карфиол
700 мл пилешки бульон
100 мл течна готварска сметана
50 г бекон
2 стръка прясна мащерка
сол
смлян черен пипер
крутони

Приготвяне:

Беконът се нарязва на кубчета и се запича на 200 С до хрупкавост. Карфиолът се почиства, измива и накъсва на розички. Пилешкият бульон се кипва и се прибавя карфиолът. Добавя се мащерката и всичко се вари 20 минути на среден огън. След като карфиолът омекне, се изважда мащерката. Супата се пасира до еднородна смес и се сипва сметаната. Овкусява се със сол и черен пипер на вкус. Поднася се с запечения бекон и крутони.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *