Морковени листа при възпаление на простата

Листата на морковите са пълни с вещества, които могат да ви излекуват от възпаление на простата, пясък в пикочните пътища и бъбреците, хемороиди, цистит, разширени вени, замъглено зрение, полиартрит и миома на маточното кървене. Да, наистина това са много и все различни заболявания, но лечебната сила на тези листа от моркови може да ви спаси, като премахне всички болезнени симптоми.

В листата на морковите изобилства от полезни вещестава, като само част от тях са: витамините С и В2, калий, желязо, кобалт, фолиева киселина, цинк, йод, фосфор, бор, калций, никел, силиций, сяра, манган и натрий.

Решите ли да се лекувате с морковените листа, вие, естествено, първо трябва да си ги наберете, а после да ги нарежете на ситни парченца и после да ги изсушите. Изсушаването става върху хартия на сенчесто място. Когато зелените листа изсъхнат, се прибират на място, където липсва влага. Най-удобно е да се съхраняват в бурканче.

Ето как и под каква форма се използват листата на морковите за лечението на разнообразните заболявания според лесните и ефективни бабини рецепти:

1. Лечение на рани – взимате няколко пресни листа на оранжевия зеленчук и ги смачквате на каша. После ги налагате върху раната и ги закрепяте там с бинт или парче плат. Нека бъдат оставени да действат в продължение на няколко часа.

2. Лечение на псориазис – тук се използва за лечение чаят от изсушените листа на моркова. С него се маже на засегнатите места.

3. Лечение на косопад – отново си приготвяте отвара от листата (изсушени) и втривате много добре в скалпа. Оставате така 20-30 минути и после изплаквате обилно с вода.

4. Лечение на безсъние – използват се пресни листа от морковите (добре е да са току-що набрани). Те се слагат върху задната част на главата, като се закрепят добре, защото ще останат там през цялата нощ.

5. Лечение на замъглено зрение – за да подобрите зрението си и да върнете силата на очите си, просто пийте чай, приготвен от листата на оранжевия зеленчук.

6. Лечение на цистит – за целта си пригответе чай от листата на моркова и магданоза. Двете билки се добавят във водата в съотношение 1:1. Пийте от него поне 1 път на ден и симптомите на парене ще отшумят бързо.

Ето как благодарение на ефикасните бабини рецепти само с помощта на листата на морков вие можете да се излекувате. Не се полагат много усилия, така че нищо не ви пречи да опитате. Защо да пиете лекарства, като тези методи могат да ви помогнат.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *