Home-p1-728×90
Home-p1-728×90
Топ теми

Шоколадов сладкиш с череши

Необходими продукти:

160 г кафява захар тъмна демерара

25 г какао, пресято

10 г бакпулвер

200 мл ванилово соево мляко

80 мл олио от гроздови семена, рафинирано слънчогледово или от рапица

15 мл черешов ликьор

300 г череши, почистени от дръжки и костилки

Начин на приготвяне:

Фурната се нагрява на 180ºC. Подготвя се форма се за печене с диаметър 23-25 см. Дъното и стените на формата се намазват с малко растителна мазнина.

В купа се смесват сухите съставки – брашното, захарта, какаото и бакпулверът.

Отделно се смесват течните съставки – соевото мляко, олиото и ликьорът.

Течните съставки се добавят към сухите и се разбъркват с дървена лъжица или шпатула, колкото да се смесят добре. Сместа се изсипва в подготвената форма. Отгоре се подреждат черешите като се забождат леко в сместа за да потънат до половината.

Сладкишът се слага на средно ниво в предварително нагрятата фурна и се пече 40 минути. Охлажда се заедно с формата за печене. След деня на изпичане се съхранява в хладилник.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *