Десетки ранени след мача Англия – Русия

Насилие, тежки сблъсъци и десетки ранени в Марсилия след снощния мач от Европейското първенство по футбол между Англия и Русия. Някои от пострадалите фенове са в тежко и дори критично състояние. Освен в Марсилия футболни хулигани вилняха и в Ница.

Според очевидци напрежението в Марсилия започнало още на стадиона след края на мача, когато руски фенове пуснали пиратки, а след това нападнали сектора на британската агитка. Камерите показаха как британците се опитват да прескочат преградите на сектора, за да се спасят. Свидетели разказват, че в мелето са попаднали и жени и деца.

По-късно насилието се пренесе по улиците на града, като руски и британски запалянковци се замеряха взаимно с бутилки и други предмети, а част от тях влязоха в сблъсъци със силите на реда. Полицията използва сълзотворен газ и водни оръдия, за да усмири феновете.

Сблъсъци имаше и в Ница между полицейски сили и фенове от Полша и Северна Ирландия, чиито отбори също ще се срещнат на футболния терен. Шестима души пострадаха, преди редът да бъда възстановен.

Ръководният орган на европейския футбор УЕФА обяви, че ще започне дисциплинарни процедури във връзка с поведението на феновете.

Тази сутрин в Марсилия има засилено полицейско присъствие. Над хиляда полицаи и 500 стюарди дежурят на стадиона. Хиляда други следят за реда във фензоната, където десетки хиляди гледат мачовете на огромни екрани.

Мачът завърши 1:1.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *