Плевнелиеви се развеждат в пълна тайна

Семейство Росен и Юлиана Плевнелиеви се развеждат тайно. Двамата ще поискат още на първото заседание по делото, заведено от първата дама на президента, то да се гледа при закрити врата.

За целта адвокатите им ще поискат от магистратите в Софийския районен съд всички доказателства, експертизи, както и факти и обстоятелства за семейството на държавния глава да стават известни единствено за съдебния състав и за защитниците на представителите на фамилията. Възможно е с цел да бъдат заблудени медиите и делото да не бъде обявено в предварителния ред или пък да се сменят имената на участниците в процеса, разясниха юристи.

Това може да се случи при изключителни казуси, потвърдиха вещи по въпроса адвокати. Такива случаи е имало и в миналото и нe са прецедент нито за България, нито за Европа. Факт е обаче, че у нас президент не се е развеждал, което допълнително утежнява нещата, но според бракоразводните адвокати няма да има никаква причина съдията да откаже засекретеното заседание за Плевнелиеви, пише „Всеки ден”.

Причината за това е, че ако се гледа като редовно, делото може да разкрие неподозирани факти за имотното и финансовото състояние на фамилията, както и за отношенията в нея, включително и по отношение на непълнолетните им деца. Възможно е да се стигне и до обрат – в момента, както Юлиана е завела документите, се води дело за развод по исков ред, а не по взаимно съгласие, но по всяко време на процеса това може да се промени и така двете страни да стигнат до разбирателство в рамките само на 1-2 заседания, уточниха водещи адвокати по темата.

Възможно е обаче съдът да поиска и изготвянето на психологически експертизи на двамата синове на Плевнелиев, за да няма спорове при кого да отидат родителските права, а респективно – и издръжката за тях

От година и половина първата дама не живее заедно със съпруга си, а при свой приятел, за когото има информация, че е в интимни отношения. Не това обаче се оказа причината за исканата от нея раздяла. Всъщност г-жа Плевнелиева е поставила ултиматум той да не се кандидатира за втори мандат. Колебанията му за това, преди да обяви официално, че няма намерения да го прави, я накарали да заведе молбата по-рано от уговореното помежду им – след края на кариерата му на „Дондуков“ 2.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *