Вижте видовете изневери и причините за тях

Защо хората изневеряват и какви биват изневерите?

1. Романтична изневяра. Това е бягство от рутината и уседналостта на семейния живот чрез нови преживявания, емоции и фантазии. Типичен пример за романтична изневяра е курортния роман. Отделно от това я има дългосрочната връзка, в която няма съжителство, но има много нови усещания, емоции и впечатления.

2. Протестна изневяра. Това е отмъщението на човека, който получава от партньора си студенина и болка. В такава ситуация някои хора искат да покажат своята независимост от напълно пасивния или пасивно агресивния си партньор. В резултат получават липсващите им емоции и изживявания от другаде.

3. Изневяра, която трябва да привлече вниманието на партньора. Причините са сходни с протестната изневяра, но тук често се използва близък до двойката човек, защото е задължително да се привлече вниманието и да се предизвика съжаление у иначе нехаещия за нищо освен за неделните мачове или мръсните пердета партньор/ка. Такива изневери, в които човек търси контакт с близък приятел/ка на спътника си, често са звучен шамар за недостатъчно емоционалните.

4. Изневяра с цел да се сложи край на връзката. Тя може да бъде показна, също като предишния вид, но задължително се търси окончателен завършек, а не шокова терапия. Когато отношенията са изгубили смисъл и нищо не помага, а партньорът не е нормален човек, който най-напред би прекратил предишната си връзка, той може да изневери и после да се похвали.

5. Изневяра – „застраховка”. Ако човек смята, че скоро партньорът му ще си събере нещата или ще му покаже вратата, в зависимост от собствеността на жилището им, той/тя би могъл предварително да си осигури „резервен” вариант, за да предотврати самотата. Има обаче риск сигналите от партньора и любовника да са погрешно разчетени и изневярата да предизвика коварното „падане от два стола”.

6. Изневяра – „наркотик”. Това се случва, когато човек е пристрастен към секса, но не го получава от партньора си достатъчно или просто е прекалено голям ценител на любовното изкуство, за да се ограничава само до един източник. Ако не се отдадат на глождещата ги страст, има опасност тези хора да изпаднат в депресивни и агресивни състояния и да вчернят живота на техния спътник, който не разбира причината.

Сексуално пристрастените имат нужда от емоцията като отдушник за ежедневното напрежение и средство за добиване на увереност. По правило такива изневери се извършват с проститутки и случайни хора, а самият полов акт не е свързан с никакви чувства./ПИК

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *