Задружни съкварталци отпразнуваха 50 г. Кюмюр махала в Благоевград

Задружна компания от над 20 благоевградчани отпразнуваха 50 г. Кюмюр махала. „Всъщност ние сме трето поколение живеещи в 4-те блока на ул. „Тодор Александров №74 и №76 – бившият комплекс „Съгласие”, по-известен сред старите джумалии като Кюмюр махала. Събираме се през 10 години. Така празнувахме 30, 40, а сега и 50-годишнината от построяването на блоковете ни“, обясни един от двамата организатори на купона – бившият военен и социален работник Златко Стамболийски. Той разказа още, че хората от квартала често се събирали по съседски, живеели в съгласие и разбирателство, и дори един от блоковете е сред първите санирани в Благоевград.

По случай половинвековния юбилей на махалата Златко бе изготвил специален колаж с тигър – като символ на силата и задружността. С приповдигнато настроение, тостове и танци съседите, сред които директорката на ЦДГ №10 Вергиния Влахова, бизнесменът Влади Веселински, доктор Емил Начев, митничарят Кольо Паскалев, бившият шеф на „Петрол” Валентин Христов, Надежда Механджийска, служител в РЗОК, и др., си пожелаха и занапред да се събират по хубави поводи и да живеят все така задружно.

Тон за първата песен „Ден денувам“ даде Златко Стамболийски, а хорото поведоха бившата танцьорка в ансамбъл „Пирин” Яна Данчева и съпругът й Лилян Данчев, включи се и главният художествен ръководител на детско-юношеския танцов ансамбъл „Пиринска китка“. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *