Жена причинила верижната катастрофа край Благоевград, стотици автомобили блокирани, в капана и БМВ-то на хлебния бос Бакалов /СНИМКИ/

Верижна катастрофа с 5 автомобила стана малко след 18 ч. на главен път Е-79. Пътният инцидент бе на изхода на Благоевград, до емблемата на града – Кончето край кв. „Струмско”. На пътното платно имало аварирал лек автомобил „Киа” с 53-годишна водачка от Гоце Делчев, която пътувала сама. Колата спряла заради свършило гориво, коментириха шофьори. За да избегне удара в спрелия автомобил, движещият се зад нея лек автомобил БМВ на Царя на закуските Димитър Бакалов при опит да я заобиколи е ударен от „Ауди” с чуждестранна регистрация. Водачът на аудито продължил по пътя си, без да се съобрази със създалата се опасна пътна ситуация.

„Пътувахме в посока София. Водачът на аудито, което според мен е с молдовска регистрация, избяга от местопроизшествието. Спряхме, за да избегнем удара, но отзад ме удари друг автомобил”, каза водачът на един от катастрофиралите автомобили – „Фолксваген”. Той пътувал заедно със съпругата си и дъщеричката им, която е на 1 годинка. По чудо майката и детето са невредими. Автомобилът е ударен отзад. В зрелищната катастрофа участвал и лек автомобил „Опел Зафира”.

На мястото на пътния инцидент е оказана първа помощ на пострадалата 53-годишна шофьорка на „Киа” Величка Паскалева от Гоце Делчев. Транспортирана е с линейка до благоевградската болница. По първоначална информация има контузия на главата и на крака.

Директорът на „Пътно управление” Иван Кунев лично пристигна на мястото на катастрофата. Служители от ОД на МВР изясняват причините за верижния сблъсък. Километрична опашка се образува по международния път. Движението в посока София, докато течеше огледът, се отклоняваше при симитлийското село Железница. На мястото бе и синът на Д. Бакалов. 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *