Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Постен зелен фасул

Необходими продукти

зелен фасул – 1 плик замразен или 1 буркан
3 глави лук
2 бр. моркови
4 скилитки чесън
500 мл. доматен сок
2 с.л. брашно
магданоз
сол
черен и червен пипер

Начин на приготвяне

Задушават се лукът, морковите и чесънът. Прибавяме зеления фасул и подправките (сол, черен и червен пипер). Оставяме да се задуши заедно с останалите зеленчуци. След като е омекнал се добавя и доматеният сок.

В чашка с малко студена вода се добавят двете супени лъжици брашно и се разбиват, добавят се към всички продукти и се бърка, за да не загори. Вече сгъстена яхнията се маха от котлона и се поръсва с нарязания магданоз.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *