„Джипси кингс“ в Благоевград: Обожаваме българската народна музика, не разбираме думите, но я усещаме със сърцето

„Обожаваме българската народна музика, за съжаление не разбираме думите, но я усещаме със сърцето“, признаха двама от доайените в световноизвестната група „Джипси кингс“ на пресконференция преди старта на второто издание на „Франкофоли“ в Благоевград. „В хотела имаше два телевизора, на единия вървяха мачовете от европейското, на другия – фолклорна музика, предпочетохме втория”, разкриха още музикантите.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов и зам. кметът по хуманитарните дейности Христина Шопова откриха пресконференцията с искрени благодарности към френските си партньори за отгличното взаимодействие. „Нареждаме се сред градовете, превърнали се в сцена на изключителните спектакли на групи и изпълнители от световна величина. Това, което искахме да направим, го постигнахме“, не скри задоволството си градоначалникът. „Понякога е хубаво човек да е „виновен”. Чувствам се добре като „виновник” за второто издание на „Франкофоли“, допълни искрено той.

Представителите на „Джипси кингс“ в залата поясниха, че в спектакъла си са включили много от познатите на всички заглавия, но и нови неща. В последния си албум разказват за миналото, за ромската култура и за това как пътували с каравани.

Музикантите разказаха интересна случка за запознанството си с Бриджит Бардо преди години на плажа в Сент Тропе. Тъкмо приключили свой ангажимент, когато видели красива жена и около нея камери. Наобиколили я и започнали да свирят и пеят, а тя затанцувала. Така се родила песента им „Ла Дона“. След това Бриджит Бардо често ходела на концертите и участията им, защото обожава да танцува на музиката им.

На въпрос дали биха излезли на сцена заедно с някого от известните български певци от ромски произход, френските музиканти коментираха, че всичко е възможно, защото музиката събира хората.

Отпреди 2-3 години към основния състав се присъединили синовете им и техните деца, затова и в групата се появила една нова и различна динамика.

Въпреки жегата в Благоевград в ранния следобед в петък екипът на „Джипси кингс“ излезе на сцената за чек саунд за радост на най-върлите им почитатели.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *