Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Сьомга със сос от лимон и копър

Необходими продукти:

500 г филе от сьомга
300 мл сметана
сокът и кората на 1/2 бр. лимон
2 с.л. сушен копър или 4 с.л. пресен, нарязан на много ситно
1 с.л. магданоз
сол
олио
За гарнитура:
паста, варени картофи или ориз

Начин на приготвяне:

Сьомгата (4 шайби от филето) се запържва в тиган на среден огън и с капак, докато добие златиста кафява коричка. Изважда се и се слага на топло. В мазнината, в която е запържена рибата, се налива сметаната, слагат се подправките, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. Оставя се да поври 5 минути. Рибата и гарнитурата й се разпределят на порции и се поливат със соса. Сосът трябва да е малко по-солен и кисел от нормалното, защото той подправя и рибата, и гарнитурата. Не се слага черен пипер.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *