Адска жега и утре!

През нощта над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, с временни увеличения на облачността, главно над западните райони от страната. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са между 31° и 36°. Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня ще е без съществена промяна.

Такава е прогнозата за времето, съобщи за „Фокус“ Боряна Маркова, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 24° и 27°.

Температурата на морската вода е 21°-24°, на север от нос Калиакра 17°-18°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала. Над планините ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има около и след обяд в масивите от Западна България, където на отделни места ще има слаби превалявания. Ще духа умерен източен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 21°, на 2000 метра – около 19°.

През следващите три дни преобладаващите максимални температури ще са между 31° и 36°, малко по-ниски по Черноморието. Ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността около и след обяд. В сряда и четвъртък само в отделни райони, а в петък на повече места в Западна и Централна България ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще остане от изток-североизток, в източните райони временно ще се усилва до умерен.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *