Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Пилешки сърца с мед на тиган

Продукти:

500 г пилешки сърца
100 мл соев сос
1 ч. л. мед
1 ч. л. балсамов оцет
1 ч. л. риган
1/4 ч. л. смлян черен пипер
олио
1/2 с. л. червен пипер
сок от 1/2 лимон

 
Приготвяне:

Пилешките сърца се почистват, измиват и подсушават с кухненско руло. В купа се разбъркват соевият сос, балсамовият оцет, медът, риганът и черният пипер. Прибавят се пилешките сърца и се мариноват за 2 часа минимум. В тиган се сгорещяват 2 с. л. олио. Добавят се отцедените пилешки сърца (маринатата се запазва!). Запържват се за кратко, след което се сипва маринатата. Пилешките сърца се задушават 25-30 минути. След извирането на маринатата се поръсват с червен пипер. Разбъркват се и се оставят 1 минута на огъня. По желание се поливат с лимоновия сок.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *