Пулев: Има огромен шанс следващият ми мач да е в България

„Огромен е шансът следващият мач да е в България. Преговаряме с Мариуш Вах, може би ще има мач с него към края на годината“, разкри европейският шампион в тежка категория Кубрат Пулев на пресконференция днес. Кобрата бе награден за спортист номер 1 на месец май, заради победата си над британеца Дерек Чисора, с която защити европейската си титла, съобщи БГНЕС.

„Нови новини около мен – наистина преговаряме с Мариуш Вах, смятам, че такъв мач може би ще има и е доста вероятно това да се случи към края на тази година. Огромен е шансът следващият мач да е в България, направени са преговори със зала „Арена Армеец“. Напълно възможно е да е тук, въпрос да се уточни на 100 процента противника и датата. На стадиона е по-неудобно, защото има писта и на средните и последните редове няма да се вижда. Смятам, че „Арена Армеец“ е добър вариант. Предполагам, че следващият ми мач ще бъде защита на европейската титла, защото аз съм задължен да я защитя“, коментира Пулев след церемонията по награждаването.

Пулев даде и своята прогноза за предстоящия реванш между Владимир Кличко и Тайсън Фюри. 

„Смятам, че Фюри може да го победи и отново ще победи. Просто Кличко няма с какво да изненада, това ще е един от малкото реванши, които той наистина ще приеме да играе. Там е и психологически моментът, на кантар са нещата, но аз смятам, че Фюри отново ще победи, с малко“.

Кобрата сподели, че приветства допускането на професионални боксьори на Олимпийските игри.

„Аз съм „за“ всичко това, защото това пак е една възможност за професионалистите да играят при аматьорите, както и обратното. Смятам, че няма нищо лошо, това е като едно обединение на двата вида бокс, но смятам, че трудно ще се получи, защото двата вида бокс са много различни. Горе-долу като два различни вида спорт, но е хубаво това да го има, за да е всичко открито“

„Всичко е наред в нашата боксова академия, пълно е с деца, на което наистина се радвам, защото децата са бъдещето на България. Пълно е не само с деца, но и с възрастни хора, студенти, които идват след работа да тренират. Даже мислим да отворим втора зала“, сподели Пулев.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *