Home-p1-728×90
Home-p1-728×90
Топ теми

Патладжани с кисело мляко

Продукти:

2-3 патладжана

450 г кисело мляко

2 скилидки чесън

зехтин или олио

сол

копър

лимонов сок

Приготвяне:

Патладжаните се почистват, измиват и се нарязват на кръгчета. Нареждат се в цедка и се посоляват.Оставят се да престоят 30 минути, след което се отцеждат от горчивия сок.
Подсушават се с кухненско руло. В голям тиган за рецептата „Патладжани с кисело мляко“ се сгорещява мазнината. Кръгчетата патладжани се изпържват от всяка страна до златист цвят. Киселото мляко се поставя в дълбок съд и се прибавя счуканият чесън.
Добавя се ситно нарязаният магданоз и малко зехтин (олио). Заливката се разбърква добре, като по желание може да се добави лимонов сок. Готовите патладжани се заливат с приготвената заливка. Патладжаните с кисело мляко поднасят се топли или студени.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *