Home-p1-728×90
Home-p1-728×90

Баница с ябълки

Продукти

500 г фини кори за баница

3/4 ч.ч. олио

100 г захар

1 ч.ч. орехови ядки

500 г ябълки

3 с.л. галета

1 ч.л. канела

Начин на приготвяне

Всяка кора се напръсква с олио, сгъва се на две и отново се маже с олио. Върху нея се слага част от плънката, приготвена от обелените и настъргани ябълки, галетата, счуканите орехи, захарта и канелата. Плънката се поставя на 3 см от краищата на кората, които се завиват навътре. След това кората се навива на хлабаво руло. Оформените 6 рула се нареждат в намазана с олио тавичка. Пекат се в умерена фурна до зачервяване. Поднасят се, поръсени с пудра захар.

 

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *