Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Кекс с праскови

Продукти:

1 ч.ч. брашно

3 яйца

1/2 ч.ч. олио

1 ч.ч. захар

1 ч.л. ванилия

1 ч.л. бакпулвер

4 праскови

2 с.л. пудра захар

Рецепта:

Яйцата (3 бр) се разбиват със захарта (1 ч.ч.) до получаването на гладка и пухкава смес. След това към нея се прибавят брашното (1 ч.ч.), бакпулверът (1 ч.л.), ванилията (1 ч.л.) и олиото (1/2 ч.ч.). Всичко се разбива отлично, докато се получи хомогенна смес. Тя се изсипва в намазана с олио и поръсена с брашно тавичка и върху нея се разпределят нарязаните на половинки пресни праскови, като костилката им е отстранена, а те се поставят с облата част нагоре.

Кексът се поставя в предварително загрята до 180 градуса фурна и се пече около 35 минути. Изважда се от фурната и се оставя напълно да се охлади. След това се поръсва обилно с пудра захар и се сервира.

Коментар с Facebook

Home-p2-728×90
Home-p2-728×90

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *