Home-p1-970×90
Home-p1-970×90

Кифли с локум

Необходими подукти:

1 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. олио
5 с.л. захар
1 кубче мая
2 кутии локум
1 кг. брашно
пудра захар

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря със затопленото прясно мляко. Прибавят се яйцата, като се оставя един жълтък за намазване на кифличките. Слагат се и захарта, олиото и брашното и се замесва меко тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка се разточва на кръг и се реже на 8 триъгълника. В широкия край на всеки триъгълник се слага по половин парче локум и се завива към върха, като се оформя кифличка. 

Кифличките се нареждат в намаслена тава (или покрита с домакинска хартия за печене). Оставят се да втасат около 1 час. Намазват се с жълтък и се пекат във фурна при 180 градуса за около 15 минути. Когато са готови се поръсват с пудра захар.

Коментар с Facebook

Свързани новини

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *