Франция издържа теста и си осигури място на 1/4-финалите

Франция издържа на изпитанието и победи Ейре с 2-1 в 1/8-финал от Евро 2016, игран пред препълнените трибуни в Лион. 

Франция Ейре
 

Ейре поведе в резултата още в 3-ата минута, след като Пол Погба извърши нарушение в наказателното поле срещу Шейн Лонг, а Роби Брейди беше изключително прецизен от бялата точка и отбеляза. Това е и най-бързия гол от дузпа в историята на европейските първенства. 

Франция Ейре
 

До края на полувремето Франция се втурна да изравнява, но защитата на Ирландия изглеждаше стабилна. До 30-ата минута възпитаниците на Дидие Дешан бяха отправили шест удара, четири от които в очертанията, но единственото попадение беше в мрежата на Уго Лорис. 

В края на полувремето една контраатака на Ейре, завършила с центриране към Лонг, показа, че Франция изпитва някои трудности в защита, а ирландците от своя страна изглеждаха още по-уверени. 

Франция Ейре
 

През второто полувреме до голяма степен обаче всичко се промени. Тимът на Франция вече беше далеч по-настъпателен и решителен. След няколко опасни атаки, в 57-ата минута след центриране към Гризман и негов точен удар с глава домакините изравниха резултата. 

Франция Ейре
 

Само четири минути по-късно Франция нанесе втория си удар. Дълга топка към Жиру беше свалена умело от нападателя, който скочи между двама ирландски защитници и подаде към Гризман. Острието на Атлетико (Мадрид) напредна и с премерен удар в долния ляв ъгъл на Дарън Рандолф отбеляза за 2-1. 

Франция Ейре
 

До края на мача Франция продължи да търси още голове. В 66-ата минута Антоан Гризман отново излезе на стрелкова позиция след комбинация с Жиру. Гризман обаче беше фаулиран на границата на наказателното поле от Шейн Дъфи, който получи директен червен картон. Франция не се възползва от отсъдения пряк свободен удар, въпреки изгодната позиция.

Франция Ейре
 

В последните минути в търсене на трети решителен гол Дидие Дешан пусна в игра Андре Пиер Жиняк, който се отличи със силен изстрел извън наказателното поле, срещнал горната греда, четвърт час преди края на двубоя. 

Въпреки много си положения за гол с човек повече на терена французите в крайна сметка не отбелязаха, но и не допуснаха попадение, класирайки се на ¼-финал на Евро 2016 у дома. В следващия си мач Франция ще срещне победителя от двубоя между Англия и Исландия.btv

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *